Vinařství Dominio de la Vega, kam jsme se za Cavou vypravili, se nachází v jedné z oblastí regionu Valencie D.O. Utiel - Requena ve vinařské obci San Antonio.

   Všichni producenti Cavy musí být ještě zařazeni do zvláštní apelace Denomination of Origin Cava. Naprostá většina takových vinařství se však nachází v sousedním Katalánsku.

   Cava je šumivé víno vyrobené tradiční šampaňskou metodou druhotného kvašení v lahvích. Výroba první Cavy se datuje letopočtem 1874.

       

Hlavní odrůdou pro výrobu Cavy je ve vinařství Dominio de la Vega - Macabeo (ze 60 až 100%), ke které se dodává odrůda Chardonnay. Pro rosé variantu Cavy se pak používají hrozny Garnacha nebo Pinot Noir.

       

Druhotné kvašení v lahvích probíhá v hlubokých sklepích vinařství, při ležení v lahvích po dobu od 14 měsíců do 3 let získává Cava aromatické látky, dotváří se styl a charakter vína a vznikají také malé bublinky oxidu uhličitého.

 Prestižní Cava zraje však ještě před tím 3 až 6 měsíců v nových francouzských dubových sudech a směle pak obstojí i ve srovnání se svou slavnější sestrou ze Champagne.

  

 

 

VíNovinky

17.7.2017

Doplňte si svoji vinotéku !

v našem e-shopu medoc-vino.cz

31.3.2017

Malbec World Day

Oslavte s námi 7. světový den Malbecu lahví argentinského vína ! Po celý duben SLEVA 20% !

23.12.2016

PF 2017

 Přejeme klidné svátky a vše nejlepší v novém roce ! 

archiv

TOP produkty

FRESH-WAY.CZ s.r.o., Na hlinách 1786/16 ,  182 00 Praha 8 +420 284 689 845